Husk de nye færdselsskilte, når turen går til stadion

Husk de nye færdselsskilte, når turen går til stadion

3180
0
DEL

I slutningen af 2006 trådte en række nye skilte. og færdselsregler ind i den danske trafik, og de er væsentlige når turen går på stadion, hvad enten det er med bus, tog eller i bil.

I Danmark er ALKA Superligaen igen i gang, og der resterer ikke mange kampe af grundspillet, før den nye slutspilsstruktur kommer på prøve. Turneringens start, betyder også, at fodboldstadions landet over igen bliver fyldt af længselsfulde fans, der håber på, at netop deres hold når de magiske top seks. Dog, er der noget der ikke har så meget med fodbold at gøre, som man som fan skal tage stilling til.

Det drejer sig nemlig om nogle nye skilte. Det er dog hverken gadeskilte med pølsepriser, eller klikrammer på stadionvæggen med kampprogrammet, men der er derimod, kommet en lang række nye skilte i den danske trafik, som man skal tage stilling til, når turen går til stadion. Rundt omkring i landet, sker der nemlig væsentlige ændringer i de skilte, man støder på.

Flere af ændringerne er dog ikke hindringer for fodboldfans, men snarere midler, der faktisk gør det nemmere og mere overskueligt at komme rundt i det danske fodboldmiljø. Det drejer sig blandt andet om skilte, der i København og omegn markerer supercykelstier. Disse skilte gør det nemt at komme ind til byen på cykel, og særligt omkring Telia Parken på Østerbro, hvor parkeringsforholdene ofte er kritiske, vil det være en kæmpe fordel som lokal fan at hoppe på cyklen, fremfor at tage bilen.

En anden række skilte som kommer til at gøre det nemmere at være udebanefan, er skilte, der viser hvor der er togstationer. Det kan være et hyr at være udebanefan, og særligt i hovedstadsområdet, hvor mulighederne for transport er mange, og uoverskuelige. De nye skilte skal dog gøre det langt nemmere at finde vej til både metro og S-tog-stationer, således at man nemmere end førhen, kan finde til sin destination, eller hjem for den sags skyld.

I Aarhus-området får de nogle helt unikke færdselsskilte. Det drejer sig nemlig om de skilte, der skal markere hvor den nye Letbane kommer til at køre. Det virker uoverskueligt at skulle indføre en lang række nye skilte i trafikken, men letbanen kommer unægtelig til at gøre fan-livet lettere i og omkring Aarhus. Særligt for de der holder med AGF, men også for dem, der kommer fra omkringliggende jyske byer. Letbanen kører nemlig helt fra Grenaa til Odder, og for alle byer derimellem, er der nem adgang til at støtte egnens bedste fodboldhold.

Der er altså rigeligt at vænne sig til som fodboldfan. Udover en ny struktur, slutspil og ikke mindst et besværligt spil om de europæiske pladser, så byder trafikken også op til dans, og fuldender en alt i alt, lettere kaotisk sæson i ALKA Superliga.

INGEN KOMMENTARER