Hvorfor er der stor interesse for at sælge spillere til Premier League-klubber?

Hvorfor er der stor interesse for at sælge spillere til Premier League-klubber?

650
0
DEL

Premier League er en af de mest populære og konkurrenceprægede fodboldligaer i verden, og det er derfor ikke overraskende, at klubber fra hele verden har en stor interesse i at sælge deres spillere til engelske klubber.

I denne artikel vil vi se nærmere på, hvorfor der er så stor interesse for at sælge spillere til Premier League-klubber, og hvad det betyder for danske klubber. Vi vil også komme omkring en lille håndfuld af de Premier League transfers, der har skabt nogle af de største overskrifter i de danske sportsmedier.

Engelske klubber har nogle af de største spillerbudgetter i verden

En af de største grunde til, at klubber fra hele verden er interesseret i at sælge deres spillere til engelske klubber, er det faktum, at Premier League-klubber har nogle af de største spillerbudgetter i verden.

Det betyder, at de er i stand til at betale store summer for de rette spillere, og det kan være meget attraktivt for klubber, der har brug for at sælge spillere for at balancere deres regnskaber eller for at finansiere nye spillerindkøb.

Chelsea, Manchester United, West Ham og Nottingham Forest hører til blandt de engelske klubber, der bruger allerflest penge på spillerindkøb.

Klubber med gode relationer til engelske klubber har ofte lettere ved at rekruttere nye spillere

En anden grund til, at klubber i Danmark og i andre lande kan have en stor interesse i at sælge deres spillere til Premier League-klubber, er det faktum, at klubber med gode relationer til engelske klubber ofte har lettere ved at rekruttere nye spillere.

Dette skyldes, at spillere ofte ser en mulighed for at spille på et højere niveau og tjene flere penge, når de skifter til en engelsk klub. Derfor kan klubber, der har et godt forhold til engelske klubber, ofte tiltrække bedre spillere end klubber uden disse relationer. Bl.a. derfor er det attraktivt for mange spillere at skifte til danske klubber som BIF og FCK.

Der kan være udsigt til en stor bonus ved fremtidigt videresalg, hvis den solgte spiller klarer sig godt i Premier League

En tredje grund til, at klubber fra hele verden er interesseret i at sælge spillere til Premier League-klubber, handler om, at der kan være udsigt til en stor bonus ved fremtidigt videresalg, hvis den solgte spiller præsterer godt i Premier League.

Dette skyldes, at hvis en spiller klarer sig godt i Premier League, kan han være meget mere værd, når han sælges videre. Derfor kan det være en god forretning for klubber at sælge deres spillere til engelske klubber, hvis der vel at mærke er indskrevet en videresalgsklausul i kontrakten.

De bedste danske spillere, der er blevet handlet af Premier League-klubber gennem tiden

Danske spillere har altid været eftertragtede i udlandet, og Premier League-klubber har også været ivrige efter at tiltrække de bedste danske talenter gennem årene. Her er nogle eksempler på de bedste danske spillere, der er blevet handlet af engelske topklubber:

  • Peter Schmeichel: En af de bedste målmænd i Premier League-historien. Schmeichel spillede for Manchester United fra 1991 til 1999.
  • Christian Eriksen: En af de bedste midtbanespillere i verden og en nøglespiller for Tottenham fra 2013 til 2020.
  • Michael Laudrup: En af de største danske spillere gennem tiderne. Laudrup spillede for Swansea City i Premier League fra 2012 til 2014.

Foto: SambaBold.dk

INGEN KOMMENTARER