Lodtrækning til DBU Pokalen: New Firm er en mulighed

Lodtrækning til DBU Pokalen: New Firm er en mulighed

913
0
DEL

Brøndby IF kan møde sine ærkerivaler fra FC København i DBU Pokalen, hvis københavnerne vinder næste uges kvartfinale mod Randers.

Det er altid spændende, når de to danske topklubber mødes. Rivalopgøret har fået navnet ‘New Firm’. Der kan nu gøres klar til to rivaliserende opgør mellem Brøndby og FC København, hvis FCK vinder næste uges kvartfinale mod Randers i DBU Pokalen.

Således har lodtrækningen altså sendt vinderen af FC København og Randers videre i en semifinale mod Brøndby, der sikrede sig semifinalepladsen med en 3-0 sejr over Skive.

FCK vandt pokalturneringen sidste sæson, men begge af de storkøbenhavnske rivaler har vundet turneringen seks gange. Senest vandt Brøndby IF i 2008.

Læs også: Brøndby-chef er far til otte: Står op kl. 3:00

DBU Pokalens lodtrækning har også gjort det muligt med en jysk klassiker. AGF har nemlig trukket vinderen af FC Roskilde og AaB i årets anden semifinale.

AGF er den klub, der har vundet pokalturneringen flest gange. I alt ni pokaler er hevet hjem i skabet i Aarhus, men de må se langt tilbage i tid for at finde den sidste succes. Det er nemlig to årtier siden. De vandt senest pokalen i 1996.

Aarhusianernes mulige modstandere fra Aalborg har vundet pokalen tre gange. De er dog det hold, der har tabt finalen flest gange, da de har skulle nøjes med sølv hele otte gange.

FC Roskilde har aldrig vundet turneringen. Faktisk er det første gang de når kvartfinalerne. De slog de danske mestre fra FC Midtjylland ud i ottendedelsfinalerne.

De kommende semifinaler bliver spillet bedst af to kampe. Første opgør bliver spillet mellem 5-7. april, mens returkampen er planlagt til 19-21. april. Brøndby og AGF har trukket udebane i første semifinale.

Finalen spilles Kristi Himmelfartsdag 5. maj i Parken.

 

Læs også: Hareide: Intet tyder på, at Daniel Agger stopper karrieren

INGEN KOMMENTARER