Louis van Gaal aflyste julen på Old Trafford

Louis van Gaal aflyste julen på Old Trafford

772
0
DEL

Van Gaal, der efterhånden er noget af en omstridt herre, har sandsynligvis gjort sig endnu mere upopulær blandt spillerne i truppen.

Der findes en højt agtet juletradition i Manchester United. Hvert år til jul får De Røde Djævle opført et ganske særligt teaterstykke, men dette har Van Gaal valgt at sætte en stopper for i år. Dette skal eftersigende have skabt yderligere røre i truppen.

I stedet for det årlige teaterstykke fik spillerne derimod en tale af deres træner, der overfor spillerne såvel som personalet bekendtgjorde, at der, i sidste øjeblik, var indkaldt til træning julemorgen.

Som om det ikke skulle være nok, så valgte Van Gaal også at vende på en tallerken, hvad angår et brev, der var sendt ud til spillerne. I dette brev stod der, at spillerne ville få juledag fri, så de kunne nyde julen i ro og fred. I stedet for en jul i familiernes skød, så fik spillerne besked på at indfinde sig på holdets faste hotel om eftermiddagen på selve juledagen, hvilket betyder at spillerne maksimalt får et par timer med deres familier, før de skal i aktion igen, hvilket sker når De Røde Djævle tørner sammen med Stoke anden juledag.

– Truppen har kæmpet med deres moral, men et træk som dette, kan kun gøre det hele endnu værre, siger en insider ifølge The Sun.

– Der er en del udenlandske spillere, der ikke er vant til den krævende stil, der gør sig gældende i Premier League. I forbindelse med kampene omkring juledagene, kan disse spillere få svært ved at tilpasse sig.

– Det er bare underligt, fordi spillerne sidste år fik to fridage i forbindelse med julen og to julefester. Denne sæson er der ikke tegn på nogen julestemning, for slet ikke at tale om holdånd.

Det var ellers Van Gaal, der bragte det føromtalte teaterstykke tilbage på programmet, efter det blev sløjfet af David Moyes, men nu har han altså selv sat en stopper for det. Traditionen med et teaterstykke blev indstiftet af Sir Alex Ferguson. Denne tradition blev hurtigt højt agtet af især de unge spillere.

Den officielle forklaring på, at teaterstykket blev aflyst er, at ungdomsholdet, der som sagt var meget glade for traditionen, spillede kamp mod QPR dagen efter. Hagen ved denne undskyldning er dog, at kampen skulle foregå i Leigh, der ikke engang ligger 30 kilometer væk.

– Spillerne sad og kløede sig i hovederne og blev ærlig talt en smule paffe over aflysningen, udtaler en anden kilde ifølge The Sun.

– Det er et førsteklasses grin for alle i klubben og giver i øvrigt moralen et løft, men ledelsen havde åbenbart andre planer.

Van Gaal kan muligvis se enden på sin tid i Manchester United. I hvert fald stormede han i onsdags ud fra et pressemøde, hvilket eftersigende skete i kølvandet på spekulationer om, hvorvidt Jose Mourinho skulle stå klar til at overtage hollænderens arbejde.

Han er under pres fra fansene, fordi det er en udpræget opfattelse, at Manchester United spiller kedelig fodbold under Van Gaal. Han er sandsynligvis også under pres fra ledelsen, fordi han, og Manchester United, har tabt deres seneste tre kampe.

Rygterne går på, at Van Gaal skal vinde to ud af hans næste tre kampe, hvis han ønsker at beholde sit job.

INGEN KOMMENTARER