Sportsredaktør: Glem ikke Jan Bech Andersens magtposition i Brøndby

Sportsredaktør: Glem ikke Jan Bech Andersens magtposition i Brøndby

1092
0
DEL

Sportsredaktør på Jyllands-Posten, Christian Thye-Petersen, påminder om, at Jan Bech Andersen fortsat har en magtfuld position i Brøndby IF, også selvom han ikke skal fortsætte som formand i klubben. 

Tidligere på ugen meddelte Brøndby IF, at Jan Bech Andersen har valgt ikke at stille op som formand til næste generalforsamling den 13. april.

Det sker, efter at Brøndby-bossen har været i heftigt stormvejr ovenpå sin brøler i den såkaldte Oscar-gate.

Klubbens bestyrelse var lynhurtigt ude efter annonceringen af Jan Bechs tilbagetrækning på formandsposten og meddele, at det helt og holdent var hans egen beslutning, og at der var stor opbakning til Jan Bech fra de øvrige bestyrelsesmedlemmer.

Jyllands-Postens sportsredaktør Christian Thye-Petersen køber ikke helt den forklaring. Han tror snarere, at der har været en udbredt mening i bestyrelsen om, at Jan Bech Andersen måtte trække sig.

– Jeg tillader mig at tage for pålydende, at han vælger at gå nu på baggrund af den fadæse han lavede omkring ’Oscar’-gate, siger Christian Thye-Petersen ifølge DR.

Læs også: Bendtner fritages fra al træning i Wolfsburg

– At han ikke valgte at gå med det samme kan man tilskrive to ting. Jeg vil tro, at man ville vente og se, hvordan situationen udviklede sig. Og så tror jeg, at der i Brøndbys bestyrelse har været en opfattelse af, at det var en god idé, at Jan Bech trak sig. Også selvom Jan Bech siger, at det er hans egen beslutning at gå, forklarer Jyllands-Postens sportsredaktør videre.

Christian Thye-Petersen minder dog i samme ombæring folk om, at Jan Bech Andersens magtposition på den københavnske vestegn er intakt qua sine økonomiske midler.

– Man må ikke glemme den magtposition Jan Bech Andersen har i kraft af sine mange penge. Jeg er sikker på, at den her ting er blevet afklaret internt blandt bestyrelsesmedlemmerne i samtale med Jan Bech Andersen.

Læs også: FCM stiler efter sejr mod Brøndby

– Jeg vil tro, at Jan Bech Andersen er kommet til fornuft og anerkender, at hvis Brøndby skal ud og hente ny kapital bliver man nødt til at vise troværdighed og derfor tager han nu ansvaret for det, der i offentligheden er blevet opfattet som en voldsom fadæse, fortsætter Christian Thye-Petersen.

Han vurderer endvidere, at beslutningen har god signalværdi for Brøndby, da chancerne for at få udefrakommende investorer er større, nu hvor troværdigheden genskabes uden Jan Bech i spidsen.

– Jeg tror, at det er et godt og troværdigt signal for Brøndby at sende. Det er en symbolsk handling, da Jan Bech Andersen ikke forlader klubben, men det kan bestemt hjælpe i forhold til at skulle appellere til nye investorer, siger Christian Thye-Petersen til slut.

Læs også: Ekspert: Derfor er Jan Bech-stop en fordel for Brøndby IF

INGEN KOMMENTARER