Profileret sportskommentator beklager fejlagtig påstand om tifo-finansiering

Profileret sportskommentator beklager fejlagtig påstand om tifo-finansiering

4257
0
DEL

 

TV2’s sportskommentator og tidligere Sportsredaktør på BT, Peter Brüchmann, beklager at han i dag påstod, at Brøndbys derby-tifo var medfinansieret af Brøndbys egen hovedsponsor bet25.

Netop den påstand blev i dag i klare vendinger benægtet af administratoren bag facebook-siden ‘Alle Hader Os’, som beskriver sig selv som den “officielle Facebook-side for aktive fans af Brøndby IF”.

I en opdatering på siden benægtede man at Brøndbys hovedsponsor bet25, skulle have medfinansieret Brøndby Tifos imponerende derby-tifo, som Brüchmann ellers i dag hævdede i en blog.

– Brøndby Tifo’s arbejde er udelukkende finansieret af donationer fra tusindvis af Brøndby-fans samt et årligt bidrag fra Brøndby Support. Vi modtager ikke donationer fra nogle virksomheder. Hverken sponsorere af Brøndby IF, andre virksomheder eller fra Brøndby IF selv. Vi vil til enhver tid afvise sådanne tilbud, hvilket der er talrige eksempler på.

Denne opdatering kom i kølvandet på Peter Brüchmanns omdiskuterede blog på tv2.dk, hvor han analyserede Brøndby IF’s nuværende position i dansk fodbold.

Her afsluttede han med påstanden om at bet25, skulle have medfinansieret Brøndbys imponerende derby-tifo:

“Da Brøndby lavede det, der blev kaldt den flotteste tifo nogensinde på dansk grund – før hjemmekampen mod FC København i september – kom en del af finansieringen fra et samarbejde med Brøndbys hovedsponsor Bet25. Penge brugt hos Bet25 blev kanaliseret over til Brøndbys fans. Et eksempel på det system, der skaber værdi og loyalitet for både fans og kommercielle partnere. Og i øvrigt en 1-0 sejr.”

Men efter ‘Alle Hader Os’s opdatering og den efterfølgende debat på siden, måtte Peter Brüchmann korrigere sin udtalelse.

-I en tidligere version af denne klumme blev det beskrevet således, at den omtalte tifo blev til i et ‘samarbejde’ med Bet25. Sådan kan det ikke fremstilles, da Brøndby-tifoerne ikke finansieres på denne måde. De penge, Brøndby får retur fra klubben, går ifølge klubben ‘ikke til tifoer, men til det generelle samarbejde og forholdene for fans på stadion’. Jeg beklager fejlen, skriver Bruchmann i den opdaterede udgave af hans omdiskuterede blog.

 

INGEN KOMMENTARER